Stádium-díjat kapott Kubik József iskolánk tanára

Baltigh Kristóf 9.d osztályos tanuló beszámolója az eseményről:

Stádium-díjat kapott Kubik József tanár úr,

a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma történelem tanára

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány meghirdette a Stádium-díjat, amelyet közélet, művészet és tudomány kategóriákban ítéltek oda. Annak a személynek adományozható, aki Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható, jelentős tevékenységet végzett, vagy kiemelkedő eredményt ért el. A díj odaítéléséről a Kárpát-medencei ifjúság dönt. Középiskolák diákjai tehettek javaslatot a jelöltekre, majd ezek népszerűsítése után az elismerések odaítéléséről interneten lehetett szavazni. A díjak átadására 2019. november 15-én Budapesten került sor ünnepélyes keretek között. Az alapítvány nevében Széchenyi Ferenc leszármazottja, Széchenyi Tímea köszöntötte a díjazottakat és a meghívott vendégeket. Fazekas István a Stádium Hírlap főszerkesztője ismertette a jelölő intézményeket, iskolákat és a jelöltek nevét. Ezt követően az elismeréseket az ifjúság nevében a Széchenyi család leszármazottjai adták át. Közélet kategóriában a díjat Kubik József tanár úr a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma történelem tanára vehette át.

Az átadást követő kulturális műsor keretében Jánosi Dávid színművész előadásában megtekinthettük a Széchenyi Istvánról készült monodrámát. Az ünnepélyes díjátadót állófogadás zárta.

A képek az eseményen készültek:

stadiumdij 001

stadiumdij 002

stadiumdij 003

stadiumdij 004

stadiumdij 005

stadiumdij 006