Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának tájékoztatója gyermekétkeztetésről

Tisztelt Szülő / Gondviselő!

Amint az ismert, a Kormány 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével veszélyhelyzetet kihirdetéséről döntött Magyarországon, ezt követően rendkívüli iskolai tanítási szünet elrendelésére került sor.

Az Önkormányzat - a gyermekek érdekeit, szükségleteit figyelembe véve - az arra jogosultak részére a különleges jogrend időszaka alatt is megszervezi a gyermekétkeztetést.

Fentiek alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy az intézményi gyermekétkeztetés igénylésére (EBÉD) továbbra is lehetőség van. Általános iskolásoknak lehetőségük van tízórait és uzsonnát is kérni. A 2019/2020-as tanévre étkeztetésre korábban leadott igények a veszélyhelyzet kihirdetését követő tanítási naptól törlésre kerültek. Aki továbbra is szeretné, hogy gyermeke részére biztosítsuk az étkezést – változatlan térítési díjak mellett, és a jogszabály szerint járó kedvezmények (ingyenesség, 50 % -os térítési díj) változatlan igénybevételével - , annak jeleznie kell a Közintézményeket Működtető Központ felé 2020.03.26. (csütörtök) 9.30-ig az alábbi e-mail címen, vagy telefonon:

  • e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • telefon: 42/512-835, 42/512-820

Ezt követően minden héten csütörtök 9.30-ig jelezhető lemondás vagy új igénylés. Az igénylésben szerepeltetni kell az alábbi adatokat:

  • szülő / gondviselő neve
  • gyermek neve, iskolája neve, osztálya
  • az igényelt étkezési forma megnevezése (EBÉD, TÍZÓRAI, UZSONNA)
  • szülő / gondviselő telefonszáma

A megrendelt étel egyszer használatos edényben történő elvitelére a kijelölt átvételi helyekről – melyekről később adunk tájékoztatást, 2020. 04.01 - től hétköznapokon van lehetőség 11.00 és 12.00 óra között.

A térítési díjak kiszámlázása, és befizetése a korábbi rendnek megfelelően történik.

Tájékoztatom továbbá, hogy személyes ügyfélfogadás Közintézményeket Működtető Központban jelenleg szünetel.

Nyíregyháza, 2020.03.24.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

OKTV döntőben 3 tanulónk a 2019/20-as tanévben

Az eddigi eredmények alapján három tanulónk is döntős a különböző OKTV versenyeken. 

Németh Dániel 12.D Matematika I. kategória, felkészítő tanára: Milu Ildikó (balra)
Gál Péter 11.D Informatika I.kategória, felkészítő tanára: Komoróczy Tamás (középen)
Páll Dominik 11.D Matematika I. kategória, felkészítő tanára: Hengsperger István (jobbra)

oktv donto

 

Bolyai matematika döntő 2020 Országos 1. hely!

Az iskolánk 11.d osztályos tanulóiból alkotott 4 fős csapat a körzeti forduló megnyerése után idén is bejutott a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjébe.

A körzeti fordulóban már a legmagasabb pontszámot érték el a 64 induló csapat közül. A döntőben a fiúknak egy 10 feladatból álló feladatsort kellett megoldaniuk csapatban dolgozva. Az első 9 feladat feleletválasztós feladat, azonban a szokásostól eltérően az 5 lehetséges válasz közül itt nem az egyetlen helyeset kell megjelölni, mert akárhány jó válasz lehet a megadott 5 lehetőség közül, tehát lehet, hogy mind az öt megadott válasz helyes, de lehet, hogy egyik sem. A megoldásra 60 perc van, tehát fontos, hogy a munkát meg kell osztani, a kooperativitás szükségszerű. A versenyt megelőzően természetesen sokat oldottak meg ilyen feladatokat, gyakorolták az együtt gondolkodást a matematika szakkörökön. A döntős feladatsor meglehetősen nehézre sikerült, de a fiúk idén sem találtak legyőzőre, a tavalyi év után ismét kategóriájuk győzteseként állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve a Budapesti Szakképzési Centrum (Puskás) illetve a Győri Szakképzési Centrum (Jedlik) iskoláit.

A csapat neve: I don't know man
A csapat tagjai:
Gál Péter 11.D
Páll Dominik 11.D
Pap Dániel Péter 11.D
Szabó Ákos 11.D
Felkészítő tanár: Hengsperger István

bolyai donto

Tájékoztató nyílt napról

Iskolánk, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2019. október 1-jén és 2-án nyílt tanítási napot tart.

Az érdeklődők megismerkedhetnek az intézménnyel, bepillantást nyerhetnek mindennapjainkba, a diákéletbe és természetesen tanórákat is látogathatnak. A program mindkét napon 8,00 órakor igazgatói tájékoztatóval kezdődik. Ezt követően lehetőségetek van 12,00 óráig az egyes ágazatok tevékenységét megismerni, illetve tanórákat látogatni.

A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a  +36 70 199 5667-es telefonszámon.

Kérjük, hogy október 1-jére azok regisztráljanak, akik elsősorban az informatika ágazat iránt érdeklődnek,
október 2-ára pedig azok, akiket a közgazdaság és/vagy az ügyvitel ágazat érdekel!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő tanulót!

Stádium díj

Iskolánk diáksága közélet kategóriában Kubik Józsefet jelölte a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által adományozható Stádium díj elnyerésére a Széchenyi hagyományok és szellemiség ápolása terén végzett több évtizedes tevékenységéért.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány Stádium elnevezéssel díjat alapított. A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben a tudomány és a művészetek területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek. Az NYSZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma diáksága közélet kategóriában Kubik Józsefet jelölte a díj elnyerésére a Széchenyi hagyományok és szellemiség ápolása terén végzett több évtizedes tevékenységéért.

A szavazás 2019.10.05. 14:00-kor lezárul. Szavazni az alapítvány által megadott linken lehet. Kérjük, szavazatával támogassa Kubik József tanár urat!

Szavazatát a https://www.stadiumdij.hu/szavazas oldalonadhatja le!

Köszönjük!kubikjozsef