Búcsú Laci bácsitól

 

 

SKM C250i20062610410

Megdöbbenve értesültünk róla, hogy Takács László középiskolai tanár kollégánk eltávozott közülünk.

Takács László tanári pályafutását Vásárosnaményban kezdte, majd Nyíregyházán folytatta. Számos iskolában tanított, legtöbbet a Széchényiben. Tanítványait magas színvonalon oktatta, mindig sokat követelt tőlük, de ő maga is nagyon igényesen folytatta nevelő-oktató munkáját. Sok generációt tanított, nevelt az értékek, a kultúra, a tudomány ismeretére és szeretetére.

Laci bácsi megyei kollégiumi szakfelügyelőként is tevékenykedett, minden kollégiumi nevelő ismerte és ő is ismert mindenkit. Ebben a munkakörben is magas színvonalú munkát végzett, nagyon szigorú volt, de nagyon jó szándékú, segítőkész. Magas szintű szakmai tudásával, tanácsaival minden intézményben segítette az ott folyó munkát, megyei szintű rendezvényeket, továbbképzéseket szervezett a kollégiumoknak.

Nyugdíjba vonulása után sem szakította meg a kapcsolatot a kollégáival -legjobban a Széchényibe szeretett jönni, itt otthon érezte magát ; szinte minden nagyobb iskolai rendezvényen megjelent, az iskola 100. évfordulójának lebonyolításában is tevékenyen részt vett. Bölcsességével, emberségével, humorával minden kolléga elismerését kivívta.

Nagyon nagy tudású, értékes embert veszítettünk el személyében, aki mindig hiányozni fog közülünk.

Nyugodj békében Laci bácsi!

Szilágyi Péter, Bogár László, Nagy Frigyes (volt kollégáid)