Első helyezés az országos innovációs versenyen

2020. november 10-én került megrendezésre a CITI és a JAM közös programjaként az Országos Innovációs Verseny online formában.

A versenyen iskolánkat a 12.B. osztály tanulóiból szerveződött 5 fős csapat képviselte: Bakti Boglárka, Bodnár Eszter, Kövér Ágnes Gréta, Pál Panna és Pallai Zsófia.

A csapat elsődleges mentora Huriné Verdes Tímea tanárnő volt. 

innovacios 02

A diákok a nap elején kaptak egy kihívást, melyre megoldásként a nap végére egy üzleti ötletet kellett kidolgozniuk stratégiával és megvalósíthatósági tanulmánnyal alátámasztva. Munkájukat neves mentorok segítették.

A kihívás: egy vidéki városban működő, 400 főt foglalkoztató vállalat dolgozói részben az irodában részben otthonról dolgoznak, mely megoszlás folyamatosan változik. Tanácsadó cégként a vállalat számára ki kell dolgozni az ebédeltetés megoldására olyan stratégiát, amely környezettudatos, a legkevesebb pazarlással jár és a lehető leggazdaságosabb is.

A kihívás teljesítéseként készült egy ötlet sablon, egy prezentáció, amit a nap végén 4 percben minden csapat bemutatott.

A zsűri értékelése szerint az iskolánkat képviselő csapat teljesítette a legjobban a feladatot, így számos dicséret közepette hirdették ki a 2020. év Országos Innovációs Versenyének győzteseként, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium diákjaiból álló csapatot! Nyereményük 100.000 Ft vásárlási utalvány.

Az országos első helyezés és a vásárlási utalvány mellett, az a nagyszerű lehetőség és megtiszteltetés érte a csapatot, hogy az egyik zsűri tagtól, aki a Citi Bank képviseletében vett részt a programban, hogy meghívást kaptak a Citi Bankba. A felkérés szerint a Citi Bank dolgozóinak, 2400 ember előtt lesz lehetőségük a diákoknak beszélni a most kidolgozott üzleti ötletükről.

Gratulálunk az elért eredményhez! Igazi csapatmunka volt!

innovacios 01

logo szechenyi koh
logo szechenyi koh