Események

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma októberben rendezte meg a 2019/2020. tanévi verébavatót, ahol a 9. évfolyamon belül négy osztály versenyzett egymással. A versenyt a mi osztályunk, a 9. B. osztály nyerte. Nagyon örültünk az első helyezésnek, amivel lehetőséget kaptunk a Városi Verébavatón való részvételre.A táncot a verébavatónkra már szeptemberben elkezdtük kidolgozni. Nagyon sok elő- és háttérmunkával járt a megszervezése, koreografálása. A fiuk hozták a szokásos laza stílust, mi pedig a határozottságunkat.

A Városi Verébavatóra tervezett táncot október végén és november elején átkoreografáltuk, az eredeti öt perces táncot átdolgoztuk két percesre. Izgatottak és egyben feszültek is voltunk. A műsor kezdetéig sokan találkoztak régi ismerősökkel, barátokkal, volt osztálytársakkal. Először előadtuk a táncunkat, majd jöttek a várva várt feladatok. Az ügyességi feladatok viccesek és szórakoztatóak voltak. Néhol még harci sérüléseket is szereztünk.

A feladatok elvégzése közben igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból. Az eredményhirdetés közben, amikor már a 3. és 2. helyezettet is kihirdették síri csöndben várakoztunk. Osztálytársunk azonban továbbra is tartotta bennünk a lelket és reménykedtünk még az első helyezésben. A következő percben meghallottuk az iskola nevét és teljes sokkhatás alatt állva ujjongtunk.

Mindenki elérzékenyülve fogadta, egyesek még örömkönnyeket is ejtettek. Többen közülünk még egy óra elteltével sem hitték el, hogy megnyertük a Városi Verébavatót.

Külön szeretnénk megköszönni osztályfőnökünknek Kócsákné Nagy Krisztinának, hogy támogatott, bátorított bennünket és azoknak is, akik eljöttek nekünk szurkolni! Az ajándéknak mindnyájan nagyon örülünk! Köszönjük ezt a felejthetetlen napot a szervezőknek!

Résztvevők: Binda Benedek, Czizmadia Dániel, Csizmarik Noémi, Dobos Bettina, Falcsik Dóra, Fülöp Jázmin, Gál Hanna, Kecskés Panna, Kocsány Petra, Kónya Tirza, Kövér Máté, Pellei Melinda, Seres Petra, Szabó Noémi, Székely Zsófia

Írta: Kónya Tirza 9. B

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

verebvato varosi 0011

Baltigh Kristóf 9.d osztályos tanuló beszámolója az eseményről:

Stádium-díjat kapott Kubik József tanár úr,

a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma történelem tanára

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány meghirdette a Stádium-díjat, amelyet közélet, művészet és tudomány kategóriákban ítéltek oda. Annak a személynek adományozható, aki Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható, jelentős tevékenységet végzett, vagy kiemelkedő eredményt ért el. A díj odaítéléséről a Kárpát-medencei ifjúság dönt. Középiskolák diákjai tehettek javaslatot a jelöltekre, majd ezek népszerűsítése után az elismerések odaítéléséről interneten lehetett szavazni. A díjak átadására 2019. november 15-én Budapesten került sor ünnepélyes keretek között. Az alapítvány nevében Széchenyi Ferenc leszármazottja, Széchenyi Tímea köszöntötte a díjazottakat és a meghívott vendégeket. Fazekas István a Stádium Hírlap főszerkesztője ismertette a jelölő intézményeket, iskolákat és a jelöltek nevét. Ezt követően az elismeréseket az ifjúság nevében a Széchenyi család leszármazottjai adták át. Közélet kategóriában a díjat Kubik József tanár úr a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma történelem tanára vehette át.

Az átadást követő kulturális műsor keretében Jánosi Dávid színművész előadásában megtekinthettük a Széchenyi Istvánról készült monodrámát. Az ünnepélyes díjátadót állófogadás zárta.

A képek az eseményen készültek:

stadiumdij 001

stadiumdij 002

stadiumdij 003

stadiumdij 004

stadiumdij 005

stadiumdij 006

KEDVES SZÜLŐK! KEDVES VENDÉGEK! KEDVES TÁMOGATÓINK!

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma vezetősége, Szülői Munkaközössége és a magam nevében szeretnék köszönetet mondani a 2019. február 23-án megtartott Széchenyi-bál előkészítésében, megrendezésében és lebonyolításában nyújtott segítségükért. Anyagi, tárgyi vagy a szervezésben nyújtott segítségükkel a bál sikeréhez személyesen is hozzájárultak.

Az iskola Szülői Munkaközössége támogatásotoknak köszönhetően ebben az évben is méltó elismerésben tudja részesíteni a kimagasló teljesítményt elérő tanulókat, illetve jelentős összeget tud fordítani az intézmény berendezéseinek korszerűsítésére, tanulóink komfortérzetének javítására.

Szabó Attila
igazgató

Éles Andrea bírósági ügyintéző (Nyíregyházi Törvényszék) tartott előadást a bírósági ügyvitelről, az írnokok munkájáról, karrierlehetőségekről, a munkahelyi követelményekről. Kiemelte a helyesírás, a gyorsírás, a gépírás fontosságát, a precíz, fegyelmezett munkavégzést. Beszélt a technikai eszközökről, az iktatásról.

Köszönjük a hasznos és élménydús előadást!

Tarné Földesi Ibolya

Fotó: Tar Sándor

Kedves Egykori Széchenyis Diákok!
Kedves Volt Kollégáink!
Tisztelt Támogatóink!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az iskola alapításának 100. évfordulója alkalmából szervezett kétnapos rendezvénysorozatot nagyon sokan megtisztelték jelenlétükkel.
Örömmel tölt el bennünket, hogy valamennyi rendezvényen sok korosztály képviseltette magát. Mindannyiunk számára felemelő érzés volt az emlékműavatásnál, az évkönyvbemutatón, a gálaműsoron vagy a délutáni osztálytalálkozókon és az esti bálon több száz jelenlegi és volt széchenyist együtt látni. Megtapasztalhattuk azt a szeretetet és ragaszkodást, ami Önöket egykori iskolájukhoz és tanáraikhoz köti.
Ezeket az érzéseket mi is igyekszünk továbbadni, és az iskola hírnevét a következő évtizedekre is méltón megőrizni.

Találkozzunk öt év múlva is!

Tisztelettel és üdvözlettel
Szabó Attila igazgató, egykori széchenyis diák

logo szechenyi koh
logo szechenyi koh