2020. november 23-24-én került megrendezésre az NN Biztosító és a JAM közös programjaként a társadalmi felelősségvállalás témáját feldolgozó Országos Innovációs Verseny online formában.

A versenyen iskolánkat a 12.B. osztály tanulóiból szerveződött 4 fős csapat képviselte: Szentesi Viktória, Fónai Edina, Erdei Vivien és Áncsán Dóra. Mentor: Huriné Verdes Tímea

Online pályaválasztási tájékoztató a Széchenyiben! 2020.11.24. (kedd) 17:00

Kedves Nyolcadikos Diákok! Kedves Szülők!

A jelenlegi járványhelyzet miatt sajnos nem tudjuk megtartani a korábbi években már hagyományossá vált rendezvényeinket: nyílt tanítási nap, pályaválasztási szülői tájékoztató. Szeretnénk “személyesen“ tájékoztatni a nyolcadikos tanulókat és szüleiket a 2021/2022. tanévben indítandó képzéseinkkel kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy a pályaválasztási tájékoztatót 2020. november 24-én 17:00-tól online formában megtartjuk. Az online tájékoztatón való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen a
google űrlapon
tudnak megtenni.

Ezen az eseményen bemutatjuk a képzési kínálatunkat, a technikumi képzés előnyeit, sajátosságait, továbbá részletes tájékoztatást adunk a felvételi eljárásról.

Várjuk Önöket!

Szabó Attila

igazgató

2020. november 10-én került megrendezésre a CITI és a JAM közös programjaként az Országos Innovációs Verseny online formában.

A versenyen iskolánkat a 12.B. osztály tanulóiból szerveződött 5 fős csapat képviselte: Bakti Boglárka, Bodnár Eszter, Kövér Ágnes Gréta, Pál Panna és Pallai Zsófia.

A csapat elsődleges mentora Huriné Verdes Tímea tanárnő volt. 

innovacios 02

A diákok a nap elején kaptak egy kihívást, melyre megoldásként a nap végére egy üzleti ötletet kellett kidolgozniuk stratégiával és megvalósíthatósági tanulmánnyal alátámasztva. Munkájukat neves mentorok segítették.

A kihívás: egy vidéki városban működő, 400 főt foglalkoztató vállalat dolgozói részben az irodában részben otthonról dolgoznak, mely megoszlás folyamatosan változik. Tanácsadó cégként a vállalat számára ki kell dolgozni az ebédeltetés megoldására olyan stratégiát, amely környezettudatos, a legkevesebb pazarlással jár és a lehető leggazdaságosabb is.

A kihívás teljesítéseként készült egy ötlet sablon, egy prezentáció, amit a nap végén 4 percben minden csapat bemutatott.

A zsűri értékelése szerint az iskolánkat képviselő csapat teljesítette a legjobban a feladatot, így számos dicséret közepette hirdették ki a 2020. év Országos Innovációs Versenyének győzteseként, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium diákjaiból álló csapatot! Nyereményük 100.000 Ft vásárlási utalvány.

Az országos első helyezés és a vásárlási utalvány mellett, az a nagyszerű lehetőség és megtiszteltetés érte a csapatot, hogy az egyik zsűri tagtól, aki a Citi Bank képviseletében vett részt a programban, hogy meghívást kaptak a Citi Bankba. A felkérés szerint a Citi Bank dolgozóinak, 2400 ember előtt lesz lehetőségük a diákoknak beszélni a most kidolgozott üzleti ötletükről.

Gratulálunk az elért eredményhez! Igazi csapatmunka volt!

innovacios 01

A Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. ( Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) nyílt forráskódú programozó versenyt hírdetett 2020. februárjában.

A három fordulóból álló verseny során iskolán csapata a döntőbe jutott, amelyet a járványügyi helyzet miatt online szerveztek meg. A csapat tagjai Bora Miklós Bence, Gál Péter és Páll Dominik a döntőben működő honlaphoz késztettek tervet illetve írtak kódot. Ennek eredményeképp a legjobb 10 csapat közé jutottak, azonban a dobogóról leszorultak. A 4-től a 10-ig helyezettek között nem hirdettek sorrendet, így a csapat a 4-10. helyen végzett. A dijazottak részletes listája elérhető a verseny honlapján is.

A díjak tervezett átadása, a tagok kötelező karanténba vonulása miatt meghiúsult. Iskolánk igazgatója a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt megbízásából a mai nap adta át a diákoknak és a felkészítő tanárnak az ajándékokat.

kodolj 0001

kodolj 0002

kodolj 0003

kodolj 0004

kodolj 0005

kodolj 0006

A képzési kínálat elérhető PDF formátumban.

A képzési kínálat online lapozgatható formátumban - 1. rész

A képzési kínálat online lapozgatható formátumban - 2. rész

Az első rész tartalma:

  • NySzC Bánki Donáth Műszaki Techmikum és Kollégium
  • NySzC Bencs László Szakképző Iskola
  • NySzC Inczédi György Szakképző iskola és Kollégium
  • NySzC Sipkay Barna Technikum
  • NySzC Széchenyi István Technikum és Kollégium

A második rész tartalma:

  • NySzC Teleki Blanka Sazakképző iskola és Kollégium
  • NySzC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium
  • NySzC Vásárhelyi Pál Technikum
  • NySzC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium
  • NySzC Zay Anna Technikum és Kollégium
logo szechenyi koh
logo szechenyi koh