Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

"Útlevél a jövőbe" - „Passport to the Future”

erasmus 01Az ERASMUS+ program keretében három ország tanárait és diákjait látta vendégül a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2016. november 21-25 között.

Az elkövetkező két év folyamán négy ország - Görög-, Lengyel-, Olasz- és Magyarország - tanárai és diákjai közösen dolgozzák fel a pályaválasztás, pályaorientáció témáját, bepillantást nyerve ez által a különböző országok ugyanazon korosztályainak a lehetőségeibe, problémáiba.

A projekt első találkozójának Nyíregyháza adott otthont, ahol a külföldi diákok iskolánk tanulóinak családjánál vagy hotelben érezhették magukat otthon. Az érdemi munka mellett a hét programjai között szerepelt egy kirándulás Budapestre, Sóstó nevezetes helyszíneinek meglátogatása és a sárospataki vár bejárása. A külföldiek és a magyarok egyaránt nagyon élvezték ezt az egy hetet, ami elköszönő partyval, majd másnap könnyes búcsúval zárult.

A diákok számára az Erasmus+ program nagyszerű lehetőség a nyelvgyakorlásra és más országok diákjainak az életébe való bepillantásra, barátságok kötésére.

További érdekesség a projektről

Európai Minősített eTwinning Projekt

Iskolánk elnyerte az Európai Minősített eTwinning Projekt címet a "RISE and SHINE" című projektben végzett kiváló munkáért, s ezzel az a projekt koordinátora, a diákok és az iskola a legmagasabb európai szinten nyert elismerést.
A cím elnyeréséről egy oklevelet kaptunk, emellett a projekt az eTwinning program európai portáljának egyik részén bemutatásra kerül (a portál címe: www.etwinning.net).

Bővebben: Európai Minősített eTwinning Projekt

Rise and Shine - Látogatás Törökországban

A második projekttalálkozójára Ankarában, Törökországban került sor 2015. március 16-20-a között. A Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium képviseletében 4 tanár (Kissné Sinka Éva, Szabó Attila, Kiss László, Lőrincz Árpád) és 4 diák (Kéninger Anna, Zilahi Anett, Hok János, Hegedüs Péter) utazott a nemzetközi partnertalálkozóra és diákcserére. A magyar fiataloknak lehetőségük nyílt a sportolásra, az angol nyelv aktív gyakorlására, s arra is, hogy betekintést nyerjenek a török emberek életvitelébe a vendégszerető fogadó családoknak köszönhetően.

Bővebben: Rise and Shine - Látogatás Törökországban

Rise and Shine - Látogatás Magyarországon

RISE AND SHINE

Erasmus+ pályázat

 

KA2 Iskolák, óvodák stratégiai partnersége közoktatási témában

 

Az európai uniós Erasmus+ KA2 Iskolák, óvodák stratégiai partnersége közoktatási témában „Rise and Shine” című pályázat első projekt találkozója iskolánkban a Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskolában és Kollégiumban került megrendezésre 2014.11.24-28 között. A találkozóra hat országból (Törökország, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Norvégia, Lettország) 24 diák és 19 tanár érkezett.

Bővebben: Rise and Shine - Látogatás Magyarországon

Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2016/17-es tanév

9.A 9.B 9.C 9.D 9.E
10.A 10.B 10.C 10.D
11.A 11.B 11.C 11.D
12.B 12.C 12.D 13.A
1/13.A 1/13.B 2/14.A 2/14.B

Telefonszámunk:
(70) 1995 667