Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

The Pursuit of Happiness: SMART - Erasmus+ projekt

LogoThe Pursuit of Happiness: SMART a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma nyertes Erasmus+ pályázata, amely 2018.09.01. és 2020.08.31. között kerül megvalósításra másik három ország - Törökország, Portugália és Norvégia- iskoláinak együttműködésével. A projekt nyertes logóját iskolánk 10.d osztályos tanulói tervezték, amely bemutatja a 4 partnerországban megvalósítandó programokat a zene, művészet,sport területén informatikai eszközök, applikációk támogatásával.

A tovább gombra kattintva olvasható Varga Imola beszáolója

Bővebben: The Pursuit of Happiness: SMART - Erasmus+ projekt

Tanári tréning Portugáliában a „Business Without Borders” Erasmus+ projekt keretében

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma intézmény koordinátorként sikeresen pályázott az Erasmus Plus KA 2 keretében a „Business Without Borders” című projektre. A projekt keretében az első tanári partneri találkozóra Portugáliában, Lousado városában került sor 2018. november 11-17.-e között.

Bővebben: Tanári tréning Portugáliában a „Business Without Borders” Erasmus+ projekt keretében

Európai Minősített eTwinning Projekt

Iskolánk elnyerte az Európai Minősített eTwinning Projekt címet a " eTwinning & Erasmus+ Bus. Α passport to the future." című projektben végzett kiváló munkáért. Ezzel diákjaink és iskolánk munkája a legmagasabb európai szinten nyert elismerést.

A cím elnyeréséről egy oklevelet kaptunk és emellett a projekt az eTwinning program európai portáljának egyik részén bemutatásra kerül (a portál címe: www.etwinningcert.net).

Lengyelország, Kielce

2017. október 15-21. között megrendezésre került az Erasmus + „Passport to the Future” című projektjének harmadik találkozója Lengyelországban, a Kielce melletti Piekoszówban. A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 5 diákja és 4 tanára vett részt a közös munkában a görög, olasz és lengyel projekt partnerekkel.. A találkozó témája a külföldi munkavállalás volt, mely bemutatásához angol nyelvű videót és prezentációt készítettünk. Emellett különböző programok keretében ellátogattunk a MAN gyárba, Kielce Technológiai Parkjában érdekes előadást hallhattunk a jövő szakmáiról, megnéztük Krakkó és Varsó nevezetességeit. A remek szervezésnek köszönhetően a találkozó sikeresen zárult és a diákok alig várják a negyedik és egyben utolsó, Olaszországi találkozót! Találkozunk Olaszországban!

Kiss Kristóf 10.A

lengyel 001

lengyel 002

lengyel 003

lengyel 004

Rodosz 2017- Egy hetes görögországi diákcsere

2016. Októberében Nyíregyházára látogattak olasz, lengyel és görög diákok egy Erasmus + pályázat keretében. A projekt neve: "Útlevél a jövőbe." Melynek célja hogy a fiatalokat szembesítse más országok kultúrájával, oktatási rendszerével, gazdaságával, a fiatalok helyzetével a munkaerő piacon és a diákok mindennapi életével.

Áprilisban viszont a Széchenyisek utazhattak Görögországba ahol egy felejthetetlen hetet töltöttek el. Öt tanár és négy diák indult útnak Rodosz szigetére. A program során megismerkedhettek az ottani iskolával és diákokkal, akik a hét folyamán a nyelvet de még tradicionális táncokat is tanítottak nekik. Ellátogattak többek között Lindos városába, a Kalithea-i öbölbe és a Symi szigetre. De ha szórakozásról volt szó, még a 9D-s mozitól sem riadtak vissza!

A jövő tanévben a programban résztvevő többi diák is elutazhat végre Lengyelországba és Olaszországba. Ezeket a lehetőségeket minden fiatalnak megéri kihasználni, hiszen a a tapasztalatok alapján egy életre szóló élményről van szó!

erasmus 001

erasmus 002

erasmus 003

"Útlevél a jövőbe" - „Passport to the Future”

erasmus 01Az ERASMUS+ program keretében három ország tanárait és diákjait látta vendégül a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2016. november 21-25 között.

Az elkövetkező két év folyamán négy ország - Görög-, Lengyel-, Olasz- és Magyarország - tanárai és diákjai közösen dolgozzák fel a pályaválasztás, pályaorientáció témáját, bepillantást nyerve ez által a különböző országok ugyanazon korosztályainak a lehetőségeibe, problémáiba.

A projekt első találkozójának Nyíregyháza adott otthont, ahol a külföldi diákok iskolánk tanulóinak családjánál vagy hotelben érezhették magukat otthon. Az érdemi munka mellett a hét programjai között szerepelt egy kirándulás Budapestre, Sóstó nevezetes helyszíneinek meglátogatása és a sárospataki vár bejárása. A külföldiek és a magyarok egyaránt nagyon élvezték ezt az egy hetet, ami elköszönő partyval, majd másnap könnyes búcsúval zárult.

A diákok számára az Erasmus+ program nagyszerű lehetőség a nyelvgyakorlásra és más országok diákjainak az életébe való bepillantásra, barátságok kötésére.

További érdekesség a projektről

Európai Minősített eTwinning Projekt

Iskolánk elnyerte az Európai Minősített eTwinning Projekt címet a "RISE and SHINE" című projektben végzett kiváló munkáért, s ezzel az a projekt koordinátora, a diákok és az iskola a legmagasabb európai szinten nyert elismerést.
A cím elnyeréséről egy oklevelet kaptunk, emellett a projekt az eTwinning program európai portáljának egyik részén bemutatásra kerül (a portál címe: www.etwinning.net).

Bővebben: Európai Minősített eTwinning Projekt


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban