Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Rodosz 2017- Egy hetes görögországi diákcsere

2016. Októberében Nyíregyházára látogattak olasz, lengyel és görög diákok egy Erasmus + pályázat keretében. A projekt neve: "Útlevél a jövőbe." Melynek célja hogy a fiatalokat szembesítse más országok kultúrájával, oktatási rendszerével, gazdaságával, a fiatalok helyzetével a munkaerő piacon és a diákok mindennapi életével.

Áprilisban viszont a Széchenyisek utazhattak Görögországba ahol egy felejthetetlen hetet töltöttek el. Öt tanár és négy diák indult útnak Rodosz szigetére. A program során megismerkedhettek az ottani iskolával és diákokkal, akik a hét folyamán a nyelvet de még tradicionális táncokat is tanítottak nekik. Ellátogattak többek között Lindos városába, a Kalithea-i öbölbe és a Symi szigetre. De ha szórakozásról volt szó, még a 9D-s mozitól sem riadtak vissza!

A jövő tanévben a programban résztvevő többi diák is elutazhat végre Lengyelországba és Olaszországba. Ezeket a lehetőségeket minden fiatalnak megéri kihasználni, hiszen a a tapasztalatok alapján egy életre szóló élményről van szó!

erasmus 001

erasmus 002

erasmus 003


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban