Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

The Pursuit of Happiness: SMART - Erasmus+ projekt

20181129 111554Egy hét Törökországban A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma nyertes Erasmus+ pályázatának köszönhetően az iskola 6 tanulója és 3 tanára kapott lehetőséget arra, hogy egy hetet töltsenek el Törökország fővárosában, Ankarában.

A projekt címe: The pursuit of happiness: SMART, a projekttalálkozók alkalmával a diákok szabadidős tevékenységeket próbálhatnak ki hagyományos módon illetve a modern technikai eszközökkel. A hét első napját az iskolában töltöttük, ahol találkoztuk a többi nemzettel (Norvégia, Portugália) és mindenki bemutatta országát, városát és iskoláját. Ezek után két csoportra bontva folytatódtak a programok. A csoportok felváltva tanultak új applikációkat, szereztek informatikai ismereteket és gyakorolták a tenisz alapjait. Kedden a résztvevők különböző táncos mozgásokat tanulhattak. Délután egy új művészettel (marbling) ismerkedtük meg és lehetőséget kaptuk arra, hogy ki is próbáljuk magukat benne. A következő nap zenéléssel telt, különböző zenei stílusokat hallhattuk az iskola diákjainak előadásában.

Ankarában meglátogattuk többek között a híres Anıtkabir mauzóleumot, ahol Mustafa Kemal Atatürk életét ismerhettük meg és bejártuk a történelmi óváros nevezetességeit. Pénteken egy igazán különleges helyre, Kappadókiába kirándultunk. Itt felfedeztük a sziklák belsejébe vájt régi lakásokat és azok történetét.

A diákok török családoknál voltak elszállásolva, így betekintést nyerhettetek a helyi családok minden- napjaiba, megtapasztalták a családok vendég szeretetét és a különbségeket a mindennapi életben. A nehéz búcsú ellenére mindenki felejthetetlen élménnyel és új barátokkal gazdagodott. Nemsokára újra találkozhatunk, ugyanis a program Magyarországon folytatódik 2019. áprilisában.

Varga Imola, 11.B


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban