Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

RISE AND SHINE - Erasmus+ pályázat a SZIKSZI-ben

Az európai uniós Erasmus+ KA2 Iskolák, óvodák stratégiai partnersége közoktatási témában  „Rise and Shine” című pályázat egy kétéves program, amely 2014. szeptember elsejétől 2016. augusztus 31-éig tart, s hazai lebonyolítója a Tempus Közalapítvány.

A A projektkoordinátor Törökország mellett Görögország, Lettország, Norvégia, Spanyolország, Olaszország és Magyarország – s hazánk képviseletében a SZIKSZI - vehet részt a közös munkában. A két esztendő alatt diákok és tanárok utaznak a partner országokba, hogy együtt dolgozzanak a projektben, kapcsolatot teremtsenek, megismerjék egymás kultúráját, közösségi életét, s nem utolsósorban gyakorolják az angol nyelvet. Intézményünkből 24 diák vesz részt a A 2014-15-ös tanévben a projekt első találkozója iskolánkban a Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskolában és Kollégiumban került megrendezésre 2014. november 24-28-a között. A találkozóra hat országból 24 diák és 19 tanár érkezett. Az intézmény 24 diákja fogadott otthonában külföldi diákot, így lehetőségük nyílt az angol nyelv aktív gyakorlására, s arra is, hogy betekintést nyújtsanak a magyar életvitelbe. A pályázat témája a sport és mozgás a fiatalok életében, az egészséges életmód, a számítógép túlzott használatának megelőzése, így e célokhoz kapcsolódtak a programok is. Az ötnapos programok keretében a programban résztvevők nem csupán egymás iskoláját és városát ismerhetik meg, de kirándulnak, s a sportprogramok keretében egyéni, illetve csapatjátékokban versenyeznek, és kipróbálhatnak számukra ismeretlen sporttevékenységeket is, élőzenés táncház keretében különböző népek táncainak lépéseit tanulhatják meg profi A második projekttalálkozóra Ankarában, Törökországban került sor 2015. március 16-20-a között. A SZIKSZI képviseletében 4 tanár és 4 diák utazott a nemzetközi partnertalálkozóra A következő találkozó helyszíne Riga, Lettország volt 2015. május 4-8. között, ahol szintén 4 tanár és 4 diák képviselte intézményünket.

A következő tanévben még további négy nemzetközi találkozón lesz alkalom az együttműködésre tanáraink és diákjaink aktív közreműködésével, 2015 őszén Olaszországban, Milánóban és Spanyolországban, Hellínben. 2016 tavaszán pedig Norvégiában és Görögországban valósítjuk meg a projekt célkitűzéseit.


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban